joi, 23 februarie 2017

În sfârșit am reușit să înțeleg de ce nu preferă țiganii Elveția in fața Canadei, Franței sau Danemarcei!...



În sfârșit am reușit să înțeleg de ce nu preferă țiganii Elveția in fața Canadei, Franței sau Danemarcei.
       
  Pai sa vedem ce se intimpla in Elveția. Și acolo se găsesc mulți țigani, dar surprinzător, acolo ei muncesc din greu. Conform celor povestite, de către chiar doi proprietari de hoteluri, motivațiile lor sunt următoarele:
  •  ajutorul de șomaj se acordă numai după cinci ani de muncă  neîntreruptă;
  •  dacă refuzi  o ofertă de loc de muncă, pierzi orice ajutor din partea statului;
  •  dacă pierzi din vina ta locul tău de muncă: de ex.consum de alcool la locul de muncă, pierzi orice ajutor din partea statului;
  •  dacă provoci distrugeri în locuința ta socială, sau la orice alt obiectiv ce se află în proprietatea statului, trebuie să suporți ori costul reparațiilor, ori să lucrezi în cadrul unui penitenciar în folosul societății,  până la recuperarea pagubelor.
Este surprinzător însă, că nimeni nu condamnă Elveția, fiindcă nu hrănește fără muncă pe cei dezavantajați de soartă. Și nici nu se amintește nimic pe tot teritoriul Europei despre rasismul elvețian !

sâmbătă, 18 februarie 2017

Academicianul Ovidiu Bojor, la 91 de ani: Eu nu CONCEP notiunea de batranete! Iata 7 reguli simple pentru o viata lunga si sanatoasa!

La 91 de ani, Ovidiu Bojor, academician și doctor în farmacie, nu concepe noțiunea de bătrânețe. Acesta este la fel de tânăr și în formă ca și altă dată. Dar care este secretul unei vieți atât de lungi? Iată cum ne răspunde profesorul la această întrebare. Află și tu care este secretul longevității sale și vei trăi la fel de satisfăcut și de mult.
 ”Eu nu concep noțiunea de bătrânețe, eu sunt veșnic tânăr. Sigur, fața se mai brăzdează cu timpul. Dar adevărata tinerețe e în sufletul meu. Iar ea se simte în relațiile mele cu ceilalți. E important să nu-ți pierzi cu anii ce trec gesturile de afecțiune, de tandrețe față de ceilalți. Mai ales dacă celălalt e în suferință.

Se spune în popor “A murit de inimă rea!”. Habar n-aveți câte persoane se îmbolnăvesc, pur și simplu, de supărare, sau fiindcă nu sunt iubite, fiindcă n-au în jurul lor armonie, fiindcă tânjesc după câte o mângâiere și nu are cine să le-o dea.
Când dăruiești o mângâiere, ți se întoarce înzecit și nu ai cum să nu te simți tânăr. Când ești trist și bolnav, e important să știi să te “cauți” unde trebuie”, spune Ovidiu Bojor citat de doctorulzilei.ro.

Ovidiu Bojor spune că este omnivor şi că mănâncă de toate, dar din ce în ce mai puţină carne: „Din ce în ce mai puţină, de întreţinere. Cel mult o dată pe săptămână carne. O înlocuiesc cu peştele, care e proteina cea mai uşor asimilabilă”.

Cât despre ideea că cei mai longevivi oameni din lume au în comun somnul suficient, academicianul spune că are o regulă: „Aici e regula celor trei de opt: opt ore de activitate, opt de odihnă activă şi opt de somn. Din opt ore de odihnă activă, măcar două ore să dedicăm familiei, să avem dialog cu copilul. În rest, ce vă place: pictură, muzică, dans”.
Cele 7 reguli ale longevităţii:
1. Regula 3×8 ore = 8 ore somn, 8 ore odihnă activă, 8 ore muncă intensivă
2. Optimism
3. Alimentaţie corectă
4. Cultivare mentală
5. Fără excese
6. Iubire faţă de Creator şi faţă de Creaţie
7. Să dăruieşti mai mult şi să pretinzi mai puţin